Microsoft Exchange Server Spam Confidence Level (SCL) bir iletinin istenmeyen posta olasılığını bizlere göstermekte ve denetlemiş olduğu her bir iletiye 0 ile 9 arasında bir değer ataması yaparak bu işlemi yerine getirmektedir.

Spam Confidence Level (SCL) eşik değerleri aşağıda paylaşmış olduğumuz varsayılan değerde belirtilen eylemleri yapmaktadır.

  • Spam Confidence Level (SCL) değeri 9 olarak tespit edildiyse Microsoft Exchange Server Content filter tarafından iletiyi silme eylemi uygulanır.
  • Spam Confidence Level (SCL) değeri 8 olarak tespit edildiyse Microsoft Exchange Server Content filter tarafından iletiyi Reddet eylemi uygulanır.
  • Spam Confidence Level (SCL) değeri 7 olarak tespit edildiyse Microsoft Exchange Server Content filter tarafından iletiyi karantina klasörüne taşıma eylemi uygulanır.

Microsoft Exchange Server Content filter üzerinde bulunan bu varsayılan Spam Confidence Level (SCL) eşik değerleri ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değiştirilebilmektedir.

Yukarıda paylaşmış olduğum Exchange Management Shel komutu ile Microsoft Exchange Server Content filter üzerinde ki Spam Confidence Level (SCL) eşik değerlerini ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz.

  • -SCLDeleteEnabled $true parametresi gelen ileti üzerinde ki SCL Değeri 9 olarak tespit edildiyse iletiyi silme eylemini aktif duruma getirmektedir. Silme eylemini kullanmak istemezseniz eğer bu komutu $false olarak değiştirebilirsiniz.
  • -SCLDeleteThreshold 9 parametresi ile SCL  Delete değerini 9′ dan daha düşük yapabilirsiniz.
  • -SCLRejectEnabled $true parametresi gelen ileti üzerinde ki SCL Değeri 8 olarak tespit edildiyse iletiyi Reject yani kabul etmeme eylemini aktif duruma getirmektedir. Gelen iletilerde SCL değeri 8 olarak tespit edilmesi durumunda iletiyi kabul etmek isterseniz bu komutu $false olarak değiştirebilirsiniz.
  • -SCLRejectThreshold 8 parametresi ile SCL Reject değerini 8′ dan daha düşük yapabilirsiniz.
  • SCLQuarantineEnabled $true parametresi gelen ileti üzerinde ki SCL Değeri 7 olarak tespit edildiyse gelen iletiyi Karantina klasörüne taşıma eylemini aktif duruma getirmektedir. Gelen iletilerde SCL değeri 7 olarak tespit edilmesi durumunda iletiyi Karantina klasörüne taşımak istemezseniz $false olarak değiştirebilirsiniz.

Spam Confidence Level (SCL) eşik değerlerini değiştirirken bilmeniz gerekli olan önemli bir konu vardır. Bu önemli bilgiler;

  • SCLQuarantine değeri SCLReject eşik değerinden daha büyük olamaz.
  • SCLReject ve SCLQuarantine değerleri de SCLDeleteEnabled eşik değerinden daha büyük olamaz.

Exchange Management shel üzerinde yazacak olduğunuz Spam Confidence Level (SCL) eşik değeri kuralı aşağıda ki gibi olmalıdır.

Exchange Management shel ile yapmış olduğunuz Spam Confidence Level (SCL) eşik değeri değişikliklerini ve mevcut ayarları görmek için aşağıda ki komutu kullanabilirsiniz.

Bu ayarları düzenlediğiniz zaman iki ayarı daha yapmanız gerekmektedir.

  • SCLQuarantineEnabled yapıldıysa eğer spam karantina posta kutusuna ihtiyaç duyulmasıdır. Karantina eyleminin sağlıklı çalışması için spam karantina posta kutusu yapılandırılmalıdır ve spam karantina posta kutusu ayarları makalesini inceleyebilirsiniz.
  • SCLRejectEnabled $true yapıldıysa eğer gelen iletiyi niçin kabul etmediğinizi iletiyi gönderene bildirmeniz önerilmektedir. Yapacak olduğunuz bu bildirim iletiyi gönderen e-posta sahibinin ileti içeriğini düzenlemesi ve alıcınız ile iletişim kurması için yol gösterecek ve anlamsız, çözemediğiniz iletişim problemlerinin önüne geçecektir.